De 10 fordele ved Douglas-træ

 

Douglasgran er en af ​​de mest populære træsorter derude. Det bruges ofte til haveprojekter som bjælkehytter og hegn. Det giver mening, når du tænker på alle fordelene ved Douglas-træbjælker og -planker.

Douglas Wood
Hermed giver vi dig de 10 fordele ved Douglas træ
1) Øget holdbarhed
Det vigtigste er bestemt træets holdbarhed. Der dannes meget kernetræ inden for Douglas-træ. Dette kerneved indeholder igen meget harpiks, som løbende hærder, så svampe har mindre chance for at løsne sig, så træet holder meget længere og det rådner mindre hurtigt.

2) Holdbarhedsklasse 3
Zoomer vi lidt længere ind, har alle træsorter en slags holdbarhedsklasse. Douglastræ har en holdbarhedsklasse på 3, hvilket er rigtig godt i forhold til gran, fordi gran har en holdbarhedsklasse på 5. Jo højere tal (skala 1 til 5), jo dårligere kan træet modstå ydre påvirkninger.

3) Farve på træet
Sammenlignet med gran er Douglas træ en smule gulere og derfor en smule varmere, efter år vil dette misfarves lidt og Douglas træet vil få nogle grå nuancer. Nogle mennesker synes faktisk, det er smukt. Hvis du ikke kan lide det, kan du altid bearbejde træet med speciel Douglas træbejdse.

4) Lange længder
Douglastræer er en særlig nåletræsart. Derfor bliver de meget lange. Fordelen ved dette er, at du også kan købe meget lange Douglas træplanker. Dette er ideelt til store opgaver.

5) Lige og stabil
Desuden er træet også meget stærkt, lige og stabilt. Så den har en meget lige lang korn, hvilket er meget flot. Der er også få knaster i den, som med gran.

6) Vedligeholdelse
Den vedligeholdelse du skal gøre for at holde træet godt er minimalt. Så du har en speciel plet for at forhindre aldring. Ofte er træet imprægneret i forvejen, så man godt kan bruge det til udenfor. Ydermere er vedligeholdelse ikke rigtig nødvendig med Douglas-træ.

7) Douglas træ hårdhed
Douglastræ er hårdere træ end fyrretræ og gran, men ser man på alle forskellige træsorter, er det en ret blød træsort. Træarter som eg, teak og bambus er for eksempel meget hårdere. Du kan se hårdheden af ​​træsorten i en hårdhedstabel.

8) Douglas dækplanker
Douglas-træet er meget velegnet til dæk, fordi du kan få det i meget lange længder. Har du nogensinde tænkt på at vende dækbrædderne, så du får en meget glat, tæt dækning uden kamme.

9) Douglastræ er billigt
Fordi det er meget slidstærkt, forventer du en meget dyr pris, men Douglas-træ er ret billigt, hvis du sammenligner det med priserne på f.eks. hårdttræ. Det er selvfølgelig lidt dyrere end fyrretræ.

10) Douglas træ også til indendørs brug.
Fordi du kan købe Douglas træ høvlet og forarbejdet, er det også meget velegnet til indendørs brug. Du kan for eksempel tænke på møbler eller gulve.

Douglas træ har derfor masser af fordele. Hvis du vil vide mere om det, er det altid nyttigt at bede om mere information fra en specialist eller en praktisk nabo, der udfører mange opgaver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.